torsdag 27 maj 2010

Hönshuset på G igen...

Bygget av hönshuset stannade av i mitten på december, men har nu påbörjats igen.
Började med att sätta upp skylten som jag köpt tidigare.
Måste ju synas vilka som bor här inne :)


Det sista Kent hann få upp innan vintern kom, var skivor på väggar & i tak. Sedan var det tänkt att jag skulle spackla & måla, men det blev för kallt för det. Men idag har jag spacklat lite & i morgon ska jag måla väggar & tak vitt.



Nu ikväll började vi att tillverka ett värprede. Det ska dit en kant & en pinne framtill å sen ska det målas vitt...fortsättning följer!

Ringde idag å tingade några kycklingar av rasen Bohuslän-Dals Svarthöna, så nu håller jag tummarna att allt går bra.
Ha de gott! Kraam Ingela

tisdag 25 maj 2010

Glasskärm

Efter renoveringen i köket tog jag å bytte ut vägglampan ovanför kökssoffan till en annan i mässing, som jag hade liggandes på höskullen. Satte dit en vit glasskärm med pärlfrans som jag också hade liggandes, men den är trasig & limmad upptill, så jag kände att jag nog skulle vilja ha nåt annat. Hade tänkt mig nåt i stil med skärmen på taklampan, som jag satt upp ovanför diskbänken.
Tog en tur till mysiga Nora i förra veckan & besökte Diversehandeln. Å där hade de en exakt sån skärm som jag tänkt mig, fantastiskt!! Va glad jag blev :D

Ha de gott! Tjingeling!

torsdag 20 maj 2010

Rivning av korkmatta...

Med kofot & hovtång har jag nu fått bort den hemska korkmattan & masoniten på köksgolvet. Det fina trägolvet som fanns under har jag skurat med linoljesåpa. Fast det behövs skuras några fler gånger för att få den riktigt fina lena & hållbara ytan.


Vid matplatsen satte jag upp mina gamla spetsgardiner & på kökssoffan la jag mitt virkade överkast, som min kära Mormor virkat åt mig som liten. Ett nytt kuddvar med gröna broderade blommor från Nyblom & Kollén till kökssoffan.
Var en sväng till Nora igår & på Diversehandeln hittade jag en ny glasskärm till vägglampan. Visar den en annan dag.



Å så har ju hundarna fått nya skålar också förståss!

Ha de gott! Tjingeling, Pling!

lördag 15 maj 2010

Hyllor & skåp

Alla överskåpen i köket är nu ett minne blott...istället finns det nu två öppna hyllor...

Å de platsbyggda hyllorna bredvid murstocken, blev fina med lite vit färg, hyllbård & Kent´s hemmagjorda skåpluckor. Det fick plats mer i det än jag trodde :)

Det känns skönt när allt börjar komma på plats igen, efter den långdragna renoveringen.
Trevlig lördagskväll på er! Kraam Ingela

onsdag 12 maj 2010

Vårstädning på verandan...

Igår var det dax för verandan att bli fri från byggdamm & annan lort.
Gardinerna nytvättade, torkade ute på sträcket, strukna & upphängda igen. Bytte även ut de röd/vita textilierna mot grön/vita & vita istället. Blev riktigt vårfräscht!

Ha de gott! Tjingeling! Pling

lördag 8 maj 2010

Målad spiskåpa

Nu är jag klar med målningen av spiskåpan & det övriga murade. Puh!! säger jag, vad tungstruket det var. Men nu är det färdigt, pyntat & klart!
Som synes så är det lite målning kvar i taket & så ska det upp "lådor" att gömma kablarna i...korkmattan tänkte jag fixa i helgen.


Murarn har gjort ett jättebra jobb! Vi är supernöjda :D
Önskar alla en trevlig helg! Kraam Ingela